MERSİN'DE ALPAY ANTMEN , SON KEZ ADAY!

Baro Başkanı Alpay Antmen, Ekim ayındaki seçimlerde başkanlığa son kez aday olduğunu açıkladı. Kararlı ve iddialı olduğunu belirten Antmen, Daha yapacak çok iş var” dedi.

26.06.2014 20:36:54 0
MERSİN

Baro Başkanı Alpay Antmen, Ekim ayındaki seçimlerde başkanlığa son kez aday olduğunu açıkladı. Kararlı ve iddialı olduğunu belirten Antmen, “Daha yapacak çok iş var” dedi.

 

Mersin Barosu Başkanlığı için 2012 yılında ekibi ile çıktığı yolda Kasım ayında yapılan seçimlerde en yakın rakibine 49 oy fark atarak Mersin Barosu başkanlığına seçilen avukat Alpay Antmen, Ekim ayında yapılacak seçimlerde başkanlığa son kez aday olduğunu açıkladı. Nobel Oteli’nde bir basın toplantısı düzenleyen Alpay Antmen, gazetecilerle buluştu, sorularını yanıtladı.

“2012 yılında tarafıma tevdi edilen bu mesleğin en onurlu görevi olan Baro Başkanlığını bir namus borcu gibi, bir kutsal emanet gibi ifa etmeye çalıştım” diyen Atmen, “Bugün 1500’e yaklaşan avukat sayısı ile Türkiye’nin en güçlü barolarından biri olan Mersin Barosu’nu 2012 yılından günümüze ekibim ile imza attığımız çalışmalarla daha üst sıralara taşıyarak, mesleki sorunların çözümünden, ülke gelişimine sunduğumuz katkının güçlenmesi adına büyük başarılara imza attık.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına ve ülkemizin milli değerlerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunduk. Ayrıca ülkemizin, ilimizin sorunlarına duyarsız kalmayarak çözüm için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.

Demokrasiyi içselleştirerek, basın ile iç içe açık, şeffaf, çevreci, uzlaşmacı hizmet anlaşımız doğrultusunda; yasaklara ve haksızlıklara karşı daima haklının, adaletin yanında olduk.

Mersin Barosu olarak; Uludere’den (Roboski) Reyhanlı’ya, Gezi’den 17 ve 25  Aralık depremlerine ve Soma’ya kadar her türlü hak ihlaline kadar olması gereken muhalif duruşu sergiledik ama her hangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadık.

Mersin Barosu olarak; mesleki sorunlarla birlikte, toplumsal muhalefet görevini evrensel hukuka ve insan hakları ilkelerine bağlı, etkin bir şekilde yaptık. Çevrenin ve doğal kaynakların korunması, kentimizde ve ülkemizde meydana gelen her türlü hak ihlallerine karşı tavır geliştirip, bu konularda öncülük ve önderlik ettik” diye konuştu.

 

İLKLERE İMZA ATTIK

 

Mersin Barosu Başkanlığı olarak 2013 yılında, Türkiye’de bir ilke imza atarak, ‘avukatsız iş yapmayın’ çağrısından yola çıkarak “Benim Avukatım” projesini hayata geçirdiklerini anımsatan Alpay Antmen, şöyle devam etti; “Birlikte yaşam kültürünü güçlendirme adına; adil yargılama hakkının savunulmasından avukata yönelik şiddetin önlenmesine, CMK ve adli yardım hizmetlerinin yaygınlaştırılmasından kadına yönelik şiddetin önlenmesine, cezaevi koşullarının iyileştirmesinden uyuşturucu maddeler ile mücadeleye kadar her alandaki aktif mücadelemiz ile öncü Barolardan biri olmayı başardık.

‘Baro avukatın yanında’ sloganıyla Mersin Barosu’nda köklü bir değişim için kolları sıvayarak, meslektaşlarımızın iyi günde, kötü günde yanında olduk.

Mersin Barosu Başkanı olarak önceliğim mesleğimiz ve meslektaşlarımızın hak ihlalleri oldu ve Mersin Barosu bu dönemde dilekçe koşulu dahi aramaksızın 7 gün 24 saat avukatın yanında yer alarak gerekli her türlü çalışmayı yaptık. Bu gün itibari ile Mersin Barosu Avukat Hakları Merkezi Türkiye’nin en iyi çalışan 3 Avukat Hakları Merkezinden biridir.

Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak düzenlediğimiz; seminer, panel ve eğitim çalışmaları, kültürel ve sportif faaliyetler ile mesleki gelişim çıtasını yükselttik.

Hizmet dönemimiz içerisinde mevcut komisyonlarımız bağımsız hale getirilmiş; Adli Yardım, CMK, Avukat Hakları ve Kadın Hakları Komisyonları Merkez olarak kurumsallaştırılmıştır. Merkezlerimiz yanında Çocuk, İnsan, Bilişim, Kent ve Çevre, Spor, Yayın ve Bilişim, Uzlaşma, Arabuluculuk, Kültür Sanat, Uluslararası İlişkiler, Kamu Avukatları, Hayvan Hakları, Fotoğrafçılık, Felsefe, Sinema, Tüketici Hukuku Komisyonlarımız büyük özveri ile görev yapmıştır”.

 

Görev süresi içerisinde imza attığı çalışmalardan birkaç örek de veren Alpay Antmen, kente yeni bir Adliye Sarayı yapılması ile birlikte 2013 yılında Baro’nun da yeni Hizmet Birimini çağın gereklerine göre düzenleyerek hizmete açtıklarını anımsattı. “Bununla da yetinmedik ilçelerimizde ki baro hizmet birimleri ve avukat çalışma alanlarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalara imza attık ve atmaya da devam edeceğiz” diyen Antmen, “Ayrıca; Mersin Baro Başkanlığı, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türkiye Barolar Birliği işbirliğiyle Adliye Sarayı`nın bahçesinde Atatürk Anıtı’nın açılışını yaparak, kentimize değerli bir eser kazandırdık. Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu toplantısının Mersin’de yapılmasını sağladık. Baromuz tarafından ağırlanan yaklaşık 20 kişilik komisyon üyelerinin; Tarsus’tan, Silifke’ye kadar ki bölgede yaşanan çevre sorunlarını yerinde incelemesine olanak tanıdık. Öte yandan yaşam hakkını tehlikeye attığına inandığımız Mersin’de kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı mücadele de en önde aktif rol alarak yer aldık ve almaya da devam etmekteyiz. Mersin Barosu Başkanlığı olarak, kuruluşumuzun 89. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Baro Lokali’nde, ‘Mersin Barosu Müzesi’ni hizmete açarak, geleceğimize ışık olması adına geçmişimize sahip çıktık. Ayrıca kültürel ve sportif faaliyetler de aktif bir dönem geçirdik. Meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı arttıracak, moral ve motivasyonu güçlendirecek çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdik. Özellikle sportif alamda; Türkiye Barolar Birliği Geleneksel Avukat Spor Oyunları’nın, ülke genelinden bin avukatın katılımı ile Mersin’de yapılmasını sağlayarak, ilimizin tanıtımına da büyük bir katkı sunmuş olduk.

 

“ULAŞILABİLİR VE HESAP VEREBİLİR OLDUK”

 

Görev yaptığım süre içerisinde ulaşılabilir ve hesap verebilirlik ilkesiyle gecemi gündüzüme katarak, yerelden ulusala taşınmış, sürdürülebilir ve gelişime açık bir anlayışla kurumsallaşmış bir baro için hizmet ettim.

Hukuk devleti inancım ile üstünlerin hukukunun egemen olduğu bir ülke değil hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması için mücadele ettim. Bu süreçte mutlaka bazı eksikliklerimiz, hatalarımız olmuştur.

Ancak; Muhalif duruşu nedeniyle aba altından sopa gösterilerek, susturulmaya çalışılan son kalelerden biri olan Baroların haklının yanında olabilmesi için daha yapacak çok işimiz var..! Yaptığımız çalışmalara ek olarak meslektaşlarımız, ilimiz, ülkemiz için hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Örneğin yeni dönemde 3 önemli husus sözüm olsun; Mersin Barosu Spor ve Sosyal Tesisi  ile Adli Yardım Sandığı ve İnsan Hakları Merkezi kurulmasını sağlayacağız.

Bu nedenle Mersin Barosu Başkanlığına bir dönem daha hizmet vermek için başkanlığa adaylığımı açıklıyorum” dedi.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04